CZ EN

Finanční a ekonomické informace 5/2014

  • V tomto čísle jsou z českých titulů odborných časopisů podchycena např. témata nadační právo v Evropě, obchodní tajemství v novém občanském zákoníku, návrh strukturální reformy bankovnictví, celní audity, oprávněný hospodářský subjekt, pojištění vkladů, měnová intervence ČNB, zvláštní požadavky na úředníky ÚSC, rozsah mlčenlivosti auditorů a daňových poradců, účetní a daňové oceňování investic, změna ve výpočtu obratu pro účely DPH, vývoj v oblasti přípravy Solventnosti II, měnová politika (krátkodobá stabilizace versus dlouhodobá rizika), efektivnější výběr daní v ČR, vztah finanční a cenové stability v podmínkách ČR, dotace v ČR a publikace Hospodářské přehledy OECD – ČR.
  • Ze zahraničních zdrojů jsme z německy psaného tisku vybrali články věnované světové krizi, riskantnímu nástupu Janet Yellenové, předsedkyně Fedu, nové úpravě penzijního fondu z pohledu dohledového, pracovního a daňového práva, dále změnám v daňové podpoře podnikových důchodů od 1.1.2014, plánované důchodové reformě, daňovým únikům (případ Hoeness) a přehledu průměrných platů a jejich úprav v Německu. Z anglického tisku jsme např. zařadili články na téma optimální daňová a výdajová politika za předpokladu agregátní nejistoty, krize, které utvářely moderní finance, Úřad pro finanční etiku, snížení daní v některých evropských zemích a zaměření daňových úřadů na služby a plnění daňové povinnosti. Ze slovenského tisku doporučujeme článek věnovaný vývoji trestné zodpovědnosti právnických osob.
  • Rubrika Téma měsíce přináší přehledový článek Deflace v eurozóně.

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.