CZ EN

Finanční a ekonomické informace 2/2014

  • V tomto čísle jsou z českých titulů odborných časopisů podchycena např. témata daňové aspekty leasingových smluv, evropské právo veřejných podpor v daňové oblasti, právní úprava veřejné služby ve Francii, regulace lobbingu v EU, rozklad a rozkladová komise podle daňového řádu, příjmy nepodnikajících osob z prodeje cenných papírů po 1.1.2014, systémová rizika trhu bydlení v ČR, legislativní změny z oblasti trhu s lihovinami, sdílené zprostředkování práce, novela zákona o zaměstnanosti a zákona o inspekci práce, plánovaná novela zákoníku práce, solidární daň, daň z finančních transakcí v EU a právní úprava lichvy.
    Ze zahraničních zdrojů upozorňujeme např. na články z německy psaného tisku na téma tvrdší postup v boji s daňovým únikem v Německu, posouzení efektu případného zavedení daně z majetku v Německu, chudoba a sociální vyloučení v Německu a EU, důchodová politika v Německu, dopady studené progrese na příjmy zaměstnanců v Německu v roce 2014 a studie EU zabývající se ziskovostí pošt v Evropě.
  • Z anglického tisku jsme vybrali články týkající se dynamiky korupce (efekt zlaté husy), století centrálního bankovnictví v USA, proveditelnosti a dopadu společného režimu vracení DPH v EU, restrukturalizace státního dluhu, privatizační aktivity v zemích OECD, politiky v oblasti školného na německých školách, cyklické a strukturální nezaměstnanosti. Ve francouzštině je zajímavý článek věnovaný přímým zahraničním investicím v roce 2012 a příčinám vysokých cen benzínu v USA. Vybrané ruské stati k daňové regulaci tvorby převodních cen ve Velké Británii a zdanění kontrolovaných zahraničních podniků v zahraniční praxi jsou neméně zajímavé. Stejně tak slovenské články zaměřené na pět let eura ve SR, predikce finančních krizí s využitím metod finanční ekonometrie a problematiku záměrného oslabení měny v případě eura, české koruny, polského zlotého, maďarského forintu, švýcarského franku a japonského jenu.
  • Rubrika Téma měsícepřináší přehledový článek Daňové úniky: kolotočové podvody.

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.