CZ EN

Dokumentační bulletin MF č. 1/2012

  • V tomto čísle jsou z českých titulů odborných časopisů podchycena např. témata změny v cestovních náhradách, v předčasném starobním důchodu, daně z kapitálových příjmů, odborný konzultant v daňovém řízení, retroaktivita při stanovení daňové povinnosti, vyměřování daní, základ daně pro DPH, novelizace zákona o přeměnách obchodních společností a družstev, zdanění příjmů profesionálních sportovců ze sportovní činnosti, evropské systémy pojištění vkladů a odhad nákladů nezaměstnanosti z pohledu veřejných rozpočtů.
  • Ze zahraničních zdrojů  se upozorňuje  např. na články   z německy psaného tisku, týkající se změn v nařízení o zdanění energií a elektřiny a plánovaných změn od roku 2013, zdražení ekologické elektřiny, ústavnosti příspěvku solidarity  a  obratové daně (DPH) v roce 2009 v Německu. Z anglicky psaného tisku byla vybrána témata: úvěrový trh, návrh zákona proti pirátství na internetu (SOPA) v USA,  reforma veřejných financí a fiskální konsolidace v jednotlivých zemích eurozóny, hospodářské důsledky zvyšujícího se státního dluhu  USA a  změny v průběžném důchodovém systému. Neméně zajímavé jsou články ze slovenského tisku k elektronickým aukcím a k přeshraniční spolupráci dohledů nad bankami.

 

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.