CZ EN

Informace Odborné knihovny MF č. 16/2007

  • V tomto čísle jsou z českých titulů podchycena např. témata: kapitálový trh v ČR, makroekonomické souvislosti zabezpečení obrany státu, postavení finančního úřadu v systému daňové správy, řízení ekonomické migrace v EU, zdanění převodu nemovitostí v Evropě, finanční integrace akciových trhů a rozpočet EU (oba články v anglickém jazyce).
  • Ze zahraničních zdrojů pak upozorňujeme např. na články týkající se reformy veřejných výdajů ve vyspělých zemích, dluhů německých veřejných rozpočtů (2006), stavu a vývoje daňových nedoplatků v Německu (2006), zprávy spolkové vlády o dotacích a subvencích, reformy německého rozpočtového práva, krize a reformy sociálního státu a dále doporučujeme Vaší pozornosti statě o centrálních bankách a světových finančních centrech a burzách.
  • V další části Informací Vám nabízíme překlady: Konec levných potravin (z britského tisku) a EU plánuje nové daňové předpisy, Přitáhnout otěže (rozhovor s harvardským ekonomem J. Frankelem o nebezpečí recese v USA), Němci opět více spoří a Centrální banky ve stínu globalizace
    (z německého tisku).
  • Navíc jsme pro Vás připravili informaci o novinkách v nabídce elektronických periodik na stránkách odborné knihovny.

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.