CZ EN

Informace Odborné knihovny MF č. 9/2006

  • V tomto čísle jsou ze zahraničních zdrojů podchycena např. témata: plnění maastrichtských kritérií v zemích V4, optimální měnové oblasti a Slovensko, přínos členství v EMU z hlediska obchodu, význam finančního vzdělávání spotřebitelů, sekuritizace duševního vlastnictví, 50. výročí existence Pařížského klubu, banky a udržitelný rozvoj, původ pojmů a výrazů užívaných ve vzorové smlouvě OECD, státní dluh Francie, průmyslová politika Evropy a USA (srovnání) aj.
  • Z českých titulů pak upozorňujeme např. na článek T. Prouzy o přípravě nové právní úpravy pravidel finančního zprostředkování, na analýzu zprávy ČNB o finanční stabilitě (přeshraniční poskytování finančních služeb) a dále na příspěvky o čerpání prostředků ze strukturálních fondů v ČR, o efektech státních dotací podnikům, o soudní ochraně daňových subjektů v průběhu daňové kontroly a o pojmu investice z hlediska mezinárodně–právní ochrany.
  • V další části Informací Vám nabízíme překlad příspěvku o plánovaném zavedení měnové unie podle vzoru eura ve státech Perského zálivu a analytického článku o rizicích světové inflace.

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.