CZ EN

Informace Odborné knihovny MF č. 16/2006

  • V tomto čísle jsou z českých titulů podchycena např. témata: daňová správa v EU (vzájemná spolupráce), rozhodovací praxe ESD při zdaňování výnosů protiprávních ekonomických aktivit, nová evropská pravidla pro audit účetních závěrek, fiskální politika ČR v hodnocení mezinárodních organizací (z nového časopisu Scientia et Societas), konvergenční program ČR, rozpočtové náklady PGRLF, současné problémy oceňování podniků (Acta oeconomica pragensia).
  • Ze zahraničních zdrojů pak upozorňujeme např. na články týkající se deseti let fungování statistických standardů MMF (SDDS), činnosti zprostředkovatele finančních produktů, hodnocení Evropské centrální banky po 7 letech, světových burz (fúze, regulace), odkazu Miltona Friedmana, deregulace finančních trhů a schopnosti soutěže překvapovat, složení daně dědické a darovací (Německo), zdroje příjmu v globalizovaných ekonomikách z daňového hlediska, francouzské daňové legislativy v oblasti zamezení zneužívání daní, koexistence národních daňových systémů, trhu služeb v Evropě.
  • V další části Informací Vám nabízíme překlady: Těžké loučení s německou markou, Jádrová inflace zavádí na falešnou stopu, Velkým problémem střední Evropy je ekonomika, ne politika.

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.