CZ EN

Informace Odborné knihovny MF č. 13/2006

  • V tomto čísle jsou z českých titulů podchycena např. témata: vývoj právní úpravy PPP v právu ES, ekonomické důsledky pořádání olympijských her v Praze (meziodvětvová analýza dopadů), zhodnocení transformace v osmi zemích, které se staly členy EU v roce 2004 (velice zajímavý pohled i z perspektivy každodenního života člověka), vymáhání daňových pohledávek.
  • Ze zahraničních zdrojů pak upozorňujeme např. na články k financování sociálních dávek z daní, k úsporám soukromých domácností v Rakousku, k aktuálním penzijním reformám v Rakousku, ke konkurenceschopnosti a exportní výkonnosti eurozóny, k měřítkům inflačních očekávání v eurozóně, k regulaci investic v Evropě (MiFID), k DPH ve vztahu k investičním fondům podle evropské legislativy, k úloze ECB a Eurosystému v evropské finanční integraci, komentář k plánovanému zvýšení DPH v Německu, příspěvky o významu deficitu veřejného účtu USA, o řízení vodního hospodářství ve Francii, o problému mezinárodní platební nerovnováhy a komentář a přehled literatury o globální nerovnováze.
  • V další části Informací Vám nabízíme překlady: Kapitálové trhy mění strukturu Německa, Bundesbanka vyráží do boje proti plánům EU (zvažovaná změna pravidel pro bankovní fúze a ohrožení stability bankovního sektoru).

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.