CZ EN

Materiály na jednání vlády dne 15. srpna 2018

Bod č. 1:
Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě a změně některých zákonů (zákon o finanční kontrole), ve znění pozdějších předpisů

Ministerstvo financí předkládá vládě k projednání Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě a změně některých zákonů (zákon o finanční kontrole), ve znění pozdějších předpisů. Návrh je předkládán v souladu s plněním legislativních závazků vyplývajících z členství České republiky v EU (částečná transpozice směrnice č. 2011/85/EU ze dne 8. listopadu 2011 o požadavcích na rozpočtové rámce členských států).

Návrh zákona v souladu s požadavky směrnice rozšiřuje okruh orgánů veřejné správy, na které dopadá zákon o finanční kontrole. Nově bude orgánem veřejné správy také dobrovolný svazek obcí, příspěvková organizace dobrovolného svazku obcí a státní organizace Správa železniční dopravní cesty.

Bod č. 12:
Zpráva o hodnocení centrálního nákupu státu a resortních systémů centralizovaného zadávání za rok 2017

Ministerstvo financí předkládá vládě k projednání Zprávu o hodnocení centrálního nákupu státu a resortních systémů centralizovaného zadávání za rok 2017, a to na základě na základě informační povinnosti dle usnesení vlády č. 24 ze dne 18. ledna 2016.

Jedná se o souhrnnou zprávu o resortních systémech centralizovaného zadávání veřejných zakázek a centrálního nákupu státu. Zpráva shrnuje výsledky implementace centrálního nákupu státu v oblasti standardizace a nadresortních veřejných zakázek v prvních dvou letech. Obsahuje rovněž komplexní zhodnocení centralizovaného zadávání veřejných zakázek v rámci jednotlivých resortů a vyčíslení dosažených úspor za rok 2017.

Pro informaci

Bod č. 1:
Makroekonomická predikce České republiky (červenec 2018)

Ministerstvo financí předkládá vládě pro informaci pravidelnou čtvrtletní aktualizaci Makroekonomické predikce České republiky.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.