CZ EN

Materiály na jednání vlády dne 29. března 2023

Bod č. 9: Návrh na sjednání Smlouvy mezi Českou republikou a Republikou Pobřeží slonoviny o zamezení dvojímu zdanění v oboru daní z příjmu a o zabránění daňovému úniku a vyhýbání se daňové povinnosti

Ministerstvo financí a Ministerstvo zahraničních věcí předkládají návrh na sjednání Smlouvy mezi ČR a Republikou Pobřeží slonoviny o zamezení dvojímu zdanění v oboru daní z příjmu a o zabránění daňovému úniku a vyhýbání se daňové povinnosti, protože ve vzájemných daňových vztazích mezi těmito státy v současné době žádná komplexní smlouva neexistuje. Z ekonomického hlediska patří Pobřeží slonoviny mezi nejrychleji rostoucí africké ekonomiky. Obchodní relace s ČR je zatím poměrně úzká. Jeden z největších kontraktů posledních let byla dodávka autobusů IVECO do Abidjanu. Obchodní bilance s Pobřežím slonoviny je značně kolísavá, zatímco v letech 2019 a 2020 byla výrazně kladná, od roku 2021 je již v záporných číslech. V letech 2019 a 2020 se vývoz z České republiky do Pobřeží slonoviny pohyboval nad hodnotou 1,3 mld. Kč, zatímco v roce 2021 klesl na cca 689 mil. Kč. Oproti tomu dovoz do České republiky má rostoucí tendenci, přičemž v roce 2019 se jednalo o cca 719 mil. Kč a pro rok 2022 činil více než 1,3 mld. Kč.

Pro informaci

Bod č. 5: Pronájem prostor datového centra pro potřeby EUSPA

Ministerstvo financí předkládá informaci o záměru nadlimitní veřejné zakázky „Pronájem prostor datového centra pro potřeby EUSPA“, a to přímým zadáním zakázky státnímu podniku Státní pokladna Centrum sdílených služeb. Uzavřením smlouvy budou zajištěny potřeby Agentury Evropské unie pro Kosmický program (EUSPA) v podobě nájmu bezpečného datového centra provozovaného SPCSS a dojde k naplnění mezinárodních závazků vyplývajících pro Českou republiku z Hostitelské dohody mezi ČR a EUSPA a navazujících memorand o porozumění. Předpokládaná hodnota veřejné zakázky činí 77 mil. Kč bez DPH na období 48 měsíců.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.