CZ EN

Materiály na jednání vlády dne 18. ledna 2021

Bod č. 1:
Návrh zákona o panevropském osobním penzijním produktu a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o panevropském osobním penzijním produktu)

Ministerstvo financí předkládá vládě k projednání návrh zákona o panevropském osobním penzijním produktu a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o panevropském osobním penzijním produktu).

Cílem předloženého materiálu je adaptace právního řádu na evropské nařízení o panevropském osobním penzijním produktu (PEPP). Záměrem nařízení je položit základy pro bezpečnější a transparentní trh dobrovolných penzijních úspor spravovaných v celoevropském měřítku. Nařízení má také pomoci doplnit stávající penzijní produkty a navýšit evropské dlouhodobé investice do reálné ekonomiky.

Bod č. 9:
Dohoda, kterou se mění Dohoda o převádění a sdílení příspěvků do jednotného fondu pro řešení krizí

Ministerstvo financí ve spolupráci s Ministerstvem zahraničních věcí předkládá vládě k projednání materiál Dohoda, kterou se mění Dohoda o převádění a sdílení příspěvků do jednotného fondu pro řešení krizí. Jedná se o mezinárodní smlouvu tzv. prezidentské kategorie, která současně podléhá souhlasu obou komor Parlamentu České republiky a ratifikaci prezidentem republiky.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.