CZ EN

Metodický pokyn CHJ č. 18 – Manuál pro začínajícího interního auditora v orgánech veřejné správy

Metodický pokyn Manuál pro začínajícího interního auditora v orgánech veřejné správy poskytuje základní informace o pravomocech, povinnostech a postupech interního auditu a přispívá tak ke zvyšování kvality interního auditu v orgánech veřejné správy. Je určen všem osobám, které začínají s výkonem funkce interního auditora v orgánech veřejné správy.

Úlohou interního auditu je systematicky, metodicky a rizikově zaměřeným způsobem hodnotit procesy v orgánech veřejné správy a přispívat k jejich zdokonalování (zlepšování). Metodický pokyn seznamuje začínající interní auditory s legislativními požadavky stanovenými v zákoně č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě a o změně některých zákonů a mezinárodními standardy pro výkon interního auditu, zejména standardy obsaženými v Mezinárodním rámci profesní praxe interního auditu, který vydává Mezinárodní institut interních auditorů.

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.