CZ EN

Evropská komise zahájila konzultace s cílem získat zpětnou vazbu k SFDR

Evropská komise zahájila cílenou konzultaci a veřejnou konzultaci s cílem získat zpětnou vazbu k nařízení o zveřejňování informací o udržitelném financování (SFDR). Nařízení SFDR, které platí od března 2021, stanoví, jak mají finanční zprostředkovatelé, jako jsou správci aktiv, sdělovat investorům informace o udržitelnosti. Jeho cílem je přinést na trh větší transparentnost a umožnit investorům činit informovaná rozhodnutí. 

Cílená konzultace shromažďuje podněty od subjektů, kteří jsou obeznámeni se SFDR a s rámcem EU pro udržitelné financování jako celkem. Vítány jsou názory účastníků finančního trhu, investorů, nevládních organizací, příslušných veřejných orgánů, a dalších subjektů, na které se přímo či nepřímo vztahují ustanovení SFDR a/nebo které mají hlubší znalosti či zkušenosti v oblasti zveřejňování informací o udržitelném financování.

Do konzultace se můžete samostatně zapojit a na otázky odpovědět přímo Evropské komisi. Případně je možné Vaše stanovisko zohlednit ve zvažované odpovědi Ministerstva financí. V tomto případě Vaše postřehy a připomínky můžete zaslat na adresu platebni.sluzby@mfcr.cz a susfin@mfcr.cz do 30. listopadu 2023. Předem děkujeme za Vaši případnou spolupráci. 

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.