CZ EN

Reakce MF na nepřesnosti týkající se změny vedení Auditního orgánu

"Babiš vyhodil šéfa auditu. Měl kontrolovat Čapí hnízdo"
echo24.cz | Datum: 3.2.2016 | Rubrika: Domov | Autor: Petr Holub

Reakce MF:

Ministerstvo financí se důrazně ohrazuje proti nepravdivému tvrzení autora v článku „Babiš vyhodil šéfa auditu. Měl kontrolovat Čapí hnízdo“ na serveru Echo24 týkající se jmenování nového ředitele Auditního orgánu. V souvislosti s tímto článkem je nutné uvést, že bývalý ředitel Auditního orgánu nebyl odvolán ministrem financí z důvodu předchozích výsledků Auditního orgánu, natož pak z důvodu údajného zadání mimořádného auditu projektu farmy Čapí hnízdo ze strany Evropské komise. V současné době Ministerstvo financí žádný takový požadavek ze strany Evropské komise neobdrželo.

Je nutné zdůraznit, že jediným důvodem vyhlášení výběrové řízení na služební místo vrchní ministerský rada - ředitel odboru 52 – Auditní orgán bylo splnění požadavků podle Zákona o státní službě, který předpokládá tzv. přesoutěžení všech služebních míst vedoucích pracovníků do 30. 6. 2016. Na Ministerstvu financí proto v současnosti probíhají desítky výběrových řízení na ředitele jednotlivých odborů. Nový ředitel Stanislav Bureš byl vybrán nezávislou odbornou komisí jmenovanou státním tajemníkem a náměstkem pro řízení sekce. Co se týče jazykové výbavy, je pravdou, že kandidát na pozici ředitele AO musí splňovat předepsané kvalifikační požadavky, neboť je tato pozice standardně hrazena z finančních prostředků EU. Protože náklady na plat bývalého ředitele AO Evžena Mrázka byly identifikovány jako nezpůsobilé, musely být hrazeny ze státního rozpočtu.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.