CZ EN

Ministerstvo financí představilo své úspěchy a plány

Ministerstvo financí, při příležitosti vydání bilanční brožurky Úspěchy a plány, uspořádalo historicky první snídani s novináři, která zaznamenala významný zájem médií. Snídaně se kromě ministra financí Andreje Babiše a náměstků Ministerstva financí zúčastnili také státní tajemník Jan Sixta, generální ředitel Generálního finančního ředitelství Martin Janeček, generální ředitelka Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových Kateřina Arajmu a zástupce generálního ředitele Generálního ředitelství cel Vladimír Štainer.

Ministr financí Andrej Babiš spolu s náměstky představil současné klíčové priority úřadu, mezi které patří zejména spuštění první fáze elektronické evidence tržeb, zmírnění sankcí u kontrolního hlášení a komplexní právní úprava hazardních her. Jako priority do budoucna ministr financí uvedl návrh na samovyměření daně, který přinese viditelné administrativní úspory a lepší zacílení kontroly, a pak zejména klíčovou novelu zákona o daních z příjmů, jejímž cílem je přinést koncepční řešení zdanění příjmů a odstranění velkého množství výjimek. Po prezentaci ze strany představitelů Ministerstva financí a krátké diskusi se účastníci snídaně přesunuli na slavnostní zahájení otevření Dětské skupiny, o které si můžete více přečíst v tiskové zprávě.

Brožurka Úspěchy a plány Ministerstva financí je, spolu s videozáznamem a prezentací ze snídaně, dostupná níže v elektronické podobě.

Dokumenty ke stažení

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.