CZ EN

Babišovy móresy? Pan Mládek potřebuje mediální body

Ministr průmyslu Jan Mládek si v pondělních Hospodářských novinách postěžoval, že ve středu nevyrazím na výjezdní zasedání vlády stejným pendolinem jako zbytek ministrů, ale že si "kvůli svým móresům" vyjedu už o hodinu dříve. Nesdělil ovšem pravý důvod, který mimochodem dobře zná.

Stejně jako pan ministr jsem byl totiž pozván na jednání se zástupci spolku vlastníků průmyslových brownfieldů na Ostravsku, které v Ostravě začíná v 9:30. Proto vyjedu vlakem z Prahy v 5.48 a do Ostravy dorazím v 9.15 tak, abych začátek jednání, kterého se mimo jiné účastní podnikatel Jan Světlík, šéf významného vlastníka brownfieldů Václav Daněk či jednatel jedné ze společností OKD Anthony Cain, ale také představitelé regionu a kraje či ministr životního prostředí Richard Brabec, včas stihl.

Pan Mládek, protože má, jak v Hospodářských novinách ostatně prozrazuje, problém s prezentací své práce, raději pojede pendolinem s ostatními členy kabinetu, bude prezentovat svou práci a zúčastní se fototermínu na nádraží. Je to jeho volba a nevím, proč kritizuje tu moji. Já jsem se rozhodl vyrazit dříve na pracovní jednání s tím, že následné zahájení ostravského zasedání vlády v 10:30 bez problémů stihnu.

Mohl bych se divit, proč ministr průmyslu nechce být na začátku tak zásadní schůzky o možnosti zlepšení životního prostředí či zvýšení přílivu nových investic a vytváření nových pracovních míst v Moravskoslezském kraji, ale nedivím se. Z článku jsem pochopil, že pan Mládek nyní potřebuje hlavně body v ČSSD a mediální publicitu. To se dnes nejlépe dělá prostřednictvím útoku na mne. A to i v případě, kdy ten útok nedává žádný smysl.

Andrej Babiš


Reakce na rozhovor: Ohrožený ministr Mládek: Pochopil jsem moudrost svazáckého funkcionáře
Zdroj: Hospodářské noviny | 20.7.2015 | Rubrika: Události | Strana: 3 | Autor: Václav Dolejší | Téma: Ministr financí

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.