CZ EN

Reakce MF na nepřesnosti v Událostech ČT – Audity nemocnic

ČT 1 | 28.11.2014 | 19:00 | Pořad: Události | Autor: Barbora Peterová

Ministerstvo financí odmítá zavádějící informace odvysílané v reportáži ČT věnované auditu zdravotnictví . MF nikde neprezentovalo původní odhady zjištění auditu, ale návrhy auditních zprávy byly uvolněny před volbami ze strany příjemců dotace (ředitelů auditovaných nemocnic).

Lze konstatovat, že finální zprávy operací pro auditované subjekty (konkrétní nemocnice) obsahují zjištění o předražení přístrojů v řádu desítek milionů korun. Tato zjištění jsou obsažena ve finálních zprávách, které již byly odeslány příjemcům. Jejich kvalifikace se nezměnila. Interpretace v reportáži, že k předražení nedošlo a hospodaření s evropskými penězi bylo v pořádku, je zavádějící a nepravdivá.

MF se nemůže v průběhu auditu vyjadřovat ke konkrétním zjištěním, protože je vázáno mlčenlivostí. O celkových závěrech ohledně selhání systému a celkových částkách ohrožených výdajů čerpaných ze strukturálních fondů bude MF informovat veřejnost po finálním projednání auditu.

Lukáš Wagenkecht
I.náměstek ministra financí

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.