CZ EN

Ministerstvo financí nezaspalo

"Půl milionu lidí nemá kam dát dítě do školy. Úřady zaspaly"
Zdroj: Aktuálně.cz | Datum: 18.4.2014

Reakce MF:

Obsah článku svědčí o tom, že autorka nemá přesné informace o uváděném problému a dopouští se řady dezinformací.

Především je nutno říci, že žádný program na řešení kapacit škol v působnosti obcí v minulém roce vyhlášen nebyl. Prostředky ve výši 300 mil. Kč byly pro rok 2014 schváleny v prosinci při projednávání zákona o státním rozpočtu na rok 2014 Poslaneckou sněmovnou Parlamentu.

Na základě toho Ministerstvo financí zpracovalo dokumentaci podprogramu, která se v současné době finalizuje. Teprve schválením této dokumentace, jež vždy obsahuje i pravidla pro posuzování žádostí a pro rozhodování o dotacích, lze program či podprogram veřejně vyhlásit. K dané problematice probíhají v současné době společná jednání Ministerstva financí a Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Předpokládáme, že přijímání žádostí bude zahájeno na přelomu května a června letošního roku.

Za tendenční považujeme rovněž zmíněný vstup potenciálního žadatele prezentujícího nemožnost čerpání prostředků. Ministerstvo financí jednoznačně hájí principy, jako jsou transparentnost, hospodárnost a efektivnost při posuzování a hodnocení žádostí. Potencionální žadatel v článku vystupuje, jako by již měl plnou jistotu, že jim připravovaný projekt bude v podprogramu podpořen a bude na něj dotace udělena.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.