CZ EN

Ministerstvo financí nesouhlasí s výroky německé europoslankyně

Reakce MF:

Ministerstvo financí se ohrazuje proti vyjádření členky výboru pro rozpočtovou kontrolu Evropského parlamentu a zástupkyně lidovecké frakce Ingeborg Gräßleové o střetu zájmů ministra financí Andreje Babiše a údajném možném ztížení spolupráce mezi EU a Českou republikou. Vzhledem ke skutečnostem, že se ministr financí Andrej Babiš vzdal veškerých svých výkonných funkcí v orgánech všech společností a jeho mandát ministra financí vzešel z výsledků demokratických voleb v České republice, považujeme tento komentář za popření principů parlamentní demokracie.

Členové výboru pro rozpočtovou kontrolu byli zástupci Ministerstva financí na jednání ujištěni, že postavení ministra financí České republiky je v plném souladu se všemi právními předpisy platnými v České republice.

V tomto smyslu vítáme vyjádření předsedy výboru Jense Geiera, že se jednalo o soukromý názor německé europoslankyně a nikoliv oficiální závěr výboru.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.