CZ EN

Rozhovor s Miroslavem Kalouskem k aktuální politické situaci pro deník Právo

Rozhovor s Miroslavem Kalouskem, ministrem financí.
Zdroj: Právo | 12.7.2012 | Rubrika: Zpravodajství | Strana: 02 | Autor: Oldřich Danda

 


* Co říkáte, že Sněmovna vydala Vlastu Parkanovou i hlasy TOP 09 a ODS?

Já jsem absolvoval diskusi na klubu TOP 09. Nikdo z nás nepochyboval o tom, že v té žádosti je spousta lží. Nicméně je řada členů TOP 09, kteří mají problém s imunitou jako takovou. Ti mají problém s tím nevydat, i když se jedná o sebevětší hloupost.

* Proč jste tak úporně Vlastu Parkanovou obhajoval?

Protože je to moje práce. Já jsem sem byl zvolen za nějaký program a za nějaké hodnotové desatero, z kterého mi vyplývá povinnost hájit někoho, komu se děje křivda, nespravedlnost a kdo je lživě obviňován. Jsem povinen volat tím hlasitěji, čím je bezpráví větší, takže v porovnání s touto přímou úměrou jsem pořád hodně potichu, protože to bezpráví je nekonečné.

* Podle některých poslanců jste obhajoval spíše sebe, protože se obáváte, že vyšetřování zasáhne i vás.

K takovým obavám nemám žádný důvod. Opakuji, že obhajuji někoho, kdo je na základě zcela zjevných nepravd obviňován z trestného činu. Pokud pracujete s hypotézou, že někdo obviňuje Vlastu Parkanovou z něčeho, co neudělala, aby ji tzv. po gestapácku skřípnul a ona ho dovedla k někomu dalšímu, tak doufám, že v takovém státě nežijeme.

* To budete takto obhajovat každého poslance, který tu bude, jak říkáte, nespravedlivě obviněn?

Jsem připraven takto obhajovat nejen každého poslance, u kterého jsem pevně přesvědčen, že jeho obvinění je křivda a nepravda, a to nejen dámu, kterou znám dvacet let a za kterou dám obě ruce do ohně. Já ty nepravdy dokážu doložit. Aby lež zvítězila, stačí, když slušní lidé mlčí.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.