CZ EN

Kontrola – Krajská zdravotní

"Ministerstvo nenašlo problém v cenách pro Krajskou zdravotní"
Ústecký deník | 9.4.2010 | rubrika: Ústecko | strana: 3 | autor: (klm)

Ústí nad Labem- Kontrola ministerstva financí prokázala, že ceny přístrojů nakoupených do nemocnic Krajské zdravotní (KZ) byly v pořádku. Informoval o tom mluvčí KZ Jiří Vondra. Cílem kontroly prostředků poskytnutých v rámci regionálního operačního programu bylo porovnání cen zdravotnických přístrojů uvedených ve smlouvě o dílo, s cenami „obvyklými“ na trhu. Šlo o přístroje nakoupené do jednotlivých nemocnic a zejména pak porovnání „robotů“. V KZ proběhla komplexní dodávka robotického systému da Vinci S HD z evropských dotací. Ve zprávě záznamu provedené kontroly se uvádí: „Odchylky v cenách posuzované zdravotnické techniky mohou být způsobeny odlišnou technickou specifikací a zejména pak postupem zvoleným zadavatelem v rámci zadávacího řízení.“

Reakce MF:

Jedná se o zkreslené informace. Nejde o kontrolu Ministerstva financí (ta probíhá, informace se proto nyní neposkytují), ale o kontrolu ze strany Řídícího orgánu – Úřadu regionální rady. Tato kontrola by měla být dle našich informací ukončena dnes, tj. 9.4.2010 – protokol bychom měli obdržet začátkem příštího týdne.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.