CZ EN

Ministerstvo financí občany nežádá o finanční příspěvky

  • Pomozte snížit státní dluh. 18.11.2009, Jiří Štický s přispěním Jana Sůry, Mladá fronta DNES:

Praha - Blíží se Vánoce, nezapomeňte na svůj stát. Přispějte na snížení státního dluhu! Číslo účtu rezervního fondu ministerstva financí, na který je možné zasílat finanční dary, je ... Do zprávy pro příjemce napište: dar na snížení státního dluhu ČR. To není vtip.
Dar je jen nejméně známou cestou, jak rostoucí státní dluh snížit. Podle Jakuba Haase z tiskového oddělení ministerstva financí mají účet rezervního fondu, na který mohou dary přijímat, i ostatní úřady napojené na státní rozpočet. Neváhejte a posílejte.

  • TV Nova, 18.11.2009, 19:30, Televizní noviny. Lucie BORHYOVÁ, moderátorka:

Pokud byste chtěli dát státu vánoční dárek, můžete přispět na snížení státního dluhu. Jak zjistila Mladá fronta DNES, ministerstvo financí pro tyto dary zřídilo speciální účet. Zní to jako vtip, ale opak je pravdou. Přispět se může jakoukoliv částkou.

 

Komentář MF:

Ministerstvo financí důrazně upozorňuje, že nežádá od občanů žádné finanční příspěvky do rozpočtu. Článek MF Dnes a zpráva v TV Nova jsou zavádějící a nebyly zveřejněny z iniciativy Ministerstva financí.

Uvedený účet je standardní účet rezervního fondu ministerstva, existuje dlouhodobě a není zřízen za účelem přijímání darů od občanů. Pokud někdo chce poskytnout státu dar, může, ale není to povinnost a Ministerstvo financí k tomu nikoho nevyzývá.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.