CZ EN

Rozpočet sestavíme do úterý

Byli jsme připraveni i na to, že poslanci shodí balíček ze stolu, řekl krátce po hlasování sněmovny ministr financí Eduard Janota.

* Jak jste prožíval hlasování o balíčku?

Výsledek dnešního jednání byl proměpsychickou úlevou. Jsem rád, že to dobře dopadlo. Jsem rád, že senám podařilo odhadnout, co je průchodné a co už průchodné není. Z tohoto pohledu schválení legislativních změn považuji za velmi dobré a dá se říci, že až na maličkosti se vytvořil prostor, abychom mohli do úterka sestavit rozpočet s deficitem nižším než je 163 miliard korun.

* Máte jen několik dnů na sestavení rozpočtu, zvládnete to?

Bude to hektické pro pracovníky ministerstva, ale věřím, že to zvládneme a že na jednání vlády přinesu definitivní podobu státního rozpočtu. Přímo jednání o rozpočtu bude hodně ovlivněno jednáním, které probíhalo tady, a věřím, že v tomto duchu bude i rozpočet přijat.

* Měl jste těsně před hlasováním nějaké informace, že vámi navržené úpravy projdou?

Já jsem určitě žádné exkluzivní informace neměl. V podstatě jsme dva dny uvažovali nad třemi variantami. Jedna byla, že to bude shozeno ze stolu, druhá varianta byla ta dnešní, tedy že balíček projde, a třetí varianta v podstatě byla o tom, jestli více ustoupí jedna nebo druhá strana.


Zdroj: Deníky Bohemia, 26.9.2009, rubrika: Ekonomika, autor: (vj)

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.