CZ EN

Dotace - hotel Vyhlídka

MF Dnes, 13.2.: Náchodský podnikatel a člen ČSSD Miloslav Mrština bude muset vrátit část dotace, kterou před několika roky dostal na přestavbu svého hotelu Vyhlídka.

V něm dlouho fungoval veřejný dům. Přeměně Vyhlídky do serióznější podoby pomohla finanční injekce 1,3 milionu korun, kterou Mrštinovi posvětil stranický kolega -tehdejší ministr pro místní rozvoj Radko Martínek. Na případ ve čtvrtek upozornila MF DNES.
Včera redakce získala informace, že u této dotace státní úředníci již našli několik pochybení. To znamená, že podnikatel Mrština, který se přátelí s kontroverzním sociálnědemokratickým senátorem Vladimírem Drymlem, bude muset vrátit státu asi půl milionu korun.
Prokázalo se, že Mrština nevyužil peníze tak, jak ve svém projektu sliboval. U hotelu za ně měl postavit bazén s vířivkou, masérské studio nebo minigolf.

Kam šly peníze na postižené? Proč se stát nerozhodl od podnikatele a šéfa náchodské organizace ČSSD vymáhat celých 1,3 milionu, však není jasné. Ministerstvo financí případ odmítlo komentovat. „Mohu uvést jedině to, že dotace byla zkontrolována příslušným finančním úřadem,“ řekl mluvčí ministerstva financí Ondřej Jakob.

Komentář MF

Reakce MF ČR: Nelze souhlasit s interpretací, že Ministerstvo financí „odmítlo“ případ komentovat.  K dotazu redaktorů nelze sdělit nic konkrétního, neboť se pohybujeme v daňovém řízení a ze zákona o správě daní a poplatků je MF ČR vázáno mlčenlivostí a nemá zmocnění od dotčeného subjektu poskytovat informace.

Dotace byla zkontrolována příslušným finančním úřadem. Bylo postupováno standardně, tak jako ve všech ostatních obdobných  případech. Pokud finanční úřad při kontrole najde a prokáže nedodržení podmínek ze strany příjemce dotace, pak vyměří odvod a penále za porušení rozpočtové kázně ve výši zjištěného porušení.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.