CZ EN

Je absurdní, aby technik Čunek lobboval na obraně

* Proč vás informace z auditu firmy Kroll, že Jiří Čunek měl na začátku devadesátých let lobbovat na ministerstvu obrany pro vsetínskou zbrojovku, kde jste byl náměstkem, tak rozhněvala, že chcete proti Krollu a exšéfovi zbrojovky Karlu Dančákovi vyvinout právní kroky?

Protože je to lež. Já jsem měl program L-159 i kanón Plamen na starosti a je absurdní, aby pan Čunek, bezpečnostní technik Zbrojovky Vsetín, řadový člen celostátní konference KDU-ČSL, jakkoli s kýmkoli mohl na ministerstvu obrany jednat o tomto projektu a jakkoli to ovlivnit. Se mnou nejednal a jsem si jist, že nejednal s žádným mým podřízeným. V té zprávě je přitom napsáno, že o této zakázce na ministerstvu jednal. Je to lež, kterou nemíním jen tak nechat ležet ve vzduchu. Nevím, zda byl pan Dančák obelhán či lhal, nebo zda firma účelově fabuluje. To je mi jedno, ale jsem připraven využít všech právních instrumentů, aby tuto lež odvolali.

* Vás to nějak poškodilo, protože v té zprávě není explicitně řečeno, že lobboval u vás?

Jsem dotčený, protože jsem byl za program L-159 odpovědný a žádní lobbisté se mnou nejednali, a z té zprávy to vypadá, že ano. V zájmu dobrého jména svého, toho projektu i svých podřízených jsem povinen prokázat, že to nemohl nikdo ovlivnit tím, že jezdil ze Vsetína do Prahy.

* Řešili jste to s Čunkem?

To není problém pana Čunka, ale pana Dančáka a firmy Kroll. Pan Dančák v té zprávě mluví o mně a já to beru jako urážku.

* Jaké právní kroky chcete udělat? Budete chtít po agentuře omluvu?

Minimálně zdvořile požádám pana Dančáka a firmu Kroll, ať celou věc uvedou na pravou míru. Já jsem na ministerstvu obrany čelil desítkám lží a nemíním čelit dalším lžím jedenáct let poté, co na ministerstvu nejsem.


Zdroj: 17.7.2008, Právo, rubrika Zpravodajství, autor: Oldřich Danda, Rozovor s Miroslavem Kalouskem, ministrem financí

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.