CZ EN

Motivový obrázek

Ředitelem FAÚ jmenován Jiří Hylmar

Dnes byl do funkce ředitele Finančního analytického úřadu jmenován Jiří Hylmar, který vzešel jako vítěz z výběrového řízení.

Do pozice ředitele Finančního analytického úřadu (dále „FAÚ“) byl na základě výběrového řízení dle zákona o státní službě ke dni 1. července 2022 jmenován Ing. Jiří Hylmar, který byl pověřen řízením FAÚ od března 2022 poté, co na vlastní žádost ve funkci ředitele úřadu skončil Ing. Libor Kazda. Jiří Hylmar dosud působil jako zástupce ředitele FAÚ a předtím pracoval od roku 2008 na Ministerstvu financí v rámci Finančního analytického odboru, který prakticky zastával úkoly nynějšího FAÚ. „Pan Hylmar není v oboru žádným nováčkem. Naopak má rozsáhlé zkušenosti jak z práce na FAÚ, tak u specializovaného útvaru policie, kde vyšetřoval ekonomickou kriminalitu či praní špinavých peněz. Přesně takového odborníka v době provádění sankcí EU uvalených na Rusko dnes na FAÚ potřebujeme,“ řekl ministr financí Zbyněk Stanjura.

Strukturovaný životopis ředitele FAÚ J. Hylmara:

Profesní dráha

1994 – 2007 Police ČR

  • Odhalování a vyšetřování ekonomické kriminality
  • Specializace na praní špinavých peněz
  • 2003 -2007 vedoucí oddělení praní peněz Finanční policie, Útvar odhalování korupce a finanční kriminality SKPV

2008 – 2016 Ministerstvo financí, FAÚ

2017 – 2022 Finanční analytický úřad

Vzdělání

1988 – 1993 Česká zemědělská univerzita, ekonomická fakulta, Ing.

2002 – 2006 Policejní akademie ČR, bezpečnostně právní studia, Bc.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.