CZ EN

Spolupráce Ministerstva financí a Masarykovy univerzity přispěje k lepšímu uplatnění absolventů a ke zkvalitnění státní správy

Ministryně financí Alena Schillerová a Martin Škop, děkan Právnické fakulty Masarykovy univerzity v Brně podepsali Dohodu o partnerství a vzájemné spolupráci.

Dohoda s Právnickou fakultou Masarykovy univerzity se vztahuje nejen na Ministerstvo financí, ale i na vybrané rezortní organizace. Konkrétně se jedná o Generální finanční ředitelství, Generální ředitelství cel, Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových a Kancelář finančního arbitra. Všechny strany se podpisem memoranda zavazují k součinnosti ve vzdělávací a výzkumné oblasti.

Předmětem dohody je mimo jiné vytvoření flexibilnějších studijních podmínek pro studenty doktorských programů, kteří jsou současně zaměstnanci resortu financí nebo podřízených organizací. Cílem je podpora studentů v získávání praktických zkušeností při zachování kvality studia a zároveň výkonu služebních či pracovních povinností.

Zúčastněné strany rovněž podporují účast zaměstnanců resortu na odborných seminářích, přednáškách a workshopech, stejně tak možnost praktických stáží studentů v resortních organizacích. Součástí deklarované spolupráce je také poskytování zpětné vazby z praxe s důrazem na požadovaný profil studenta a jeho dovednosti. Díky tomu se fakticky zvýší možnosti uplatnění budoucích absolventů na pracovním trhu.

Vzájemná spolupráce resortu financí a právnické fakulty přispěje k rozvoji kvalitního právního vzdělávání i odborného zázemí pro rozhodovací praxi, a tím i k dalšímu zkvalitnění výkonu státní správy.

 

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.