CZ EN

Modernizace hotelu Thermal se soustředí na snížení energetické náročnosti

Ministryně financí Alena Schillerová dnes v rámci kontrolního dne navštívila hotel Thermal v Karlových Varech. Hotel v současnosti prochází další etapou rozsáhlé modernizace. Hlavním cílem probíhající modernizace je realizace projektu na snížení energetické náročnosti budovy.

„Dnes jsem měla možnost nahlédnout na nové pokoje a probíhající rekonstrukci střech a teras. Dokončení této části projektu očekáváme do konce letošního roku.“ uvedla ministryně financí Alena Schillerová.

Projekt modernizace se týká hotelové i kongresové části a také areálu bazénu. Jejím cílem je při respektování původní architektonické koncepce oprava exteriéru budovy, snížení energetické náročnosti, výrazné zvýšení komfortu pro hosty a modernizace a zprovoznění areálu bazénu.

Částečnou modernizací již prošlo 143 pokojů a kompletní modernizací prochází 126 pokojů. Hotel zrealizoval výměnu elektroinstalace ve vinárně a v dubnu započal opravu a zateplení střech a teras. Na tyto práce postupně navážou další etapy, které budou probíhat pouze s částečným omezením provozu a v mimosezóně.

Příprava projektu modernizace bazénu a vestavby saunového centra v tuto chvíli prochází finálními konzultacemi a koordinací projektů technologií. Stavební práce na bazénu by měly začít ještě letos na podzim a otevření je plánováno na červen 2021.

Karlovarský hotel Thermal prochází největší modernizací ve své historii. Na investice se v následujících třech letech vydá podle schváleného investičního plánu 580 milionů korun. Letošní etapa vyjde zhruba na 280 milionů korun.

Dokumenty ke stažení

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.