CZ EN

Rozpočtovou sekci Ministerstva financí povede Karel Tyll

V čele rozpočtové sekce Ministerstva financí dochází k 1. květnu ke změně. Dosavadní náměstek pro řízení sekce Petr Pavelek se přesouvá na místo ředitele odboru Řízení státního dluhu a finančního majetku. Řízením rozpočtové sekce je pověřen ředitel odboru Státní rozpočet Karel Tyll. Na pozici bude následně vypsáno výběrové řízení podle zákona o státní službě.

„Pan Pavelek požádal o přesun z osobních důvodů, jeho žádosti jsme vyhověli. Těší mě, že státní správa nepřijde o jeho služby zcela a bude i nadále působit v oblasti financování státu a řízení státního dluhu. Zároveň vítám, že se vedení rozpočtové sekce ujme pan Tyll, protože má dlouholeté bohaté zkušenosti s přípravou státního rozpočtu a jednotlivých rozpočtových kapitol,“ uvedla ministryně financí Alena Schillerová.‎

Ing. Petr Pavelek, Ph.D. řídil rozpočtovou sekci od října 2016. Za jeho působení se podařilo v loňském roce připravit a schválit klíčovou novelu rozpočtových pravidel vymezující poprvé vztah procesu poskytování dotací a návratných finančních výpomocí ze státního rozpočtu vůči správnímu řadu a ‎dále implementovat klíčové prvky zcela nového legislativního a institucionálního rámce přípravy státního rozpočtu plynoucího z pravidel rozpočtové odpovědnosti. Petr Pavelek se vrací na pozici ředitele odboru Řízení státního dluhu a finančního majetku, na které působil od srpna 2010. Problematice cenných papírů a dluhopisových trhů se s přestávkami věnuje již od roku 2001 a dluhovými tématy se dlouhodobě zabývá také v rámci svého působení v akademické sféře.

Ing. Karel Tyll působí na Ministerstvu financí téměř 18 let, odbor Státní rozpočet řídí více než 11 let. Dlouhodobě zastupuje Českou republiku na pravidelných ročních zasedáních OECD Senior Budget Officials (SBO) a v rámci skupiny Budget Reform in CESEE Countries.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.