CZ EN

Náměstkem pro veřejné rozpočty se stává Karel Tyll

Dosavadní ředitel odboru Státní rozpočet Ing. Karel Tyll byl ve výběrovém řízení dle zákona o státní službě vybrán na pozici náměstka pro řízení sekce Veřejné rozpočty. Do funkce byl jmenován k 1. srpnu na základě dohody mezi státním tajemníkem Janem Sixtou a ministryní financí Alenou Schillerovou. Karel Tyll byl pověřen řízením sekce již od 1. května tohoto roku, kdy z funkce z osobních důvodů odstoupil jeho předchůdce Petr Pavelek.

Ing. Karel Tyll působí na Ministerstvu financí téměř 18 let, odbor Státní rozpočet řídil více než 11 let. Karel Tyll dlouhodobě zastupuje Českou republiku na pravidelných ročních zasedáních OECD Senior Budget Officials (SBO) a v rámci skupiny Budget Reform in CESEE Countries. V letošním roce se stal členem dozorčí rady Podpůrného a garančního rolnického a lesnického fondu a členem dozorčí rady ČEZ. Karel Tyll vystudoval fakultu financí a účetnictví na Vysoké škole ekonomické v Praze. Ve volném čase se věnuje rodině a zahradničení. Karel Tyll nebyl a není členem žádné politické strany.

„Na jmenování pana Tylla jsme se jednomyslně shodli se státním tajemníkem. Věřím, že v řízení rozpočtové sekce zúročí letité zkušenosti v oblasti veřejných rozpočtů, které získal mimo jiné pod vedením svého uznávaného předchůdce Eduarda Janoty. Jsem ráda, že naše státní správa dokáže vychovat a udržet takové odborníky,“ uvedla ke jmenování ministryně financí Alena Schilerová.

K 1. srpnu dochází rovněž ke změně v čele sekce Daně a cla, kterou po jmenování Aleny Schillerové ministryní financí dosud řídil její zástupce Zdeněk Hrdlička, ředitel odboru Strategie daňové politiky, spolupráce a správy. Nově bude řídit daňovou sekci ředitel odboru Příjmové daně Ing., Mgr. Stanislav Kouba, Ph.D.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.