CZ EN

Generální ředitelka ÚZSVM získala cenu pro osobnost eGovernmentu 2018 za zavedení státní elektronické aukce

Společná tisková zpráva Ministerstva financí a Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových.

Generální ředitelka Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových ÚZSVM Kateřina Arajmu získala na slavnostním vyhlášení osobností eGovernmentu 2. místo v kategorii centrálních úřadů za rok 2018.

Ocenění obdržela za vytvoření a zprovoznění historicky první elektronické aukce nepotřebného majetku státu.

„Digitalizace a elektronizace státní správy je důležitou prioritou naší vlády. Jsem ráda, že jde resort Ministerstva financí v této věci příkladem a po aplikaci Supervizor je oceňován i zcela nový transparentní způsob prodeje nepotřebného státního majetku – elektronická aukce. Paní generální ředitelce blahopřeji, “ uvedla ministryně financí Alena Schillerová.

„Ocenění si mimořádně vážím, naše práce má vynikající výsledky zejména díky skvěle fungujícímu týmu. Od 1. února máme za sebou další důležitý milník v naší práci na elektronizaci, který razantně posiluje transparentnost, veřejnou kontrolu a výrazně omezuje prostor pro korupci. Na našich stránkách jsme na jednom místě zveřejnili hospodaření se státním majetkem. Každý může kontrolovat, jaký majetek si státní instituce nabízejí mezi sebou, zveřejnili jsme kromě aktuální nabídky majetku i majetek k prodeji teprve připravovaný. Vlastními silami jsme vytvořili historicky první státní systém elektronické aukce. V první fázi nabízíme movitý majetek, připravujeme rozšíření i na nemovitosti. Elektronickou aukci také plánujeme rozšířit i pro jiné státní instituce. Systém budeme samozřejmě i nadále rozvíjet po technické i vizuální stránce,“ uvedla generální ředitelka ÚZSVM Kateřina Arajmu.

Nabídka nepotřebného majetku státu je zveřejněna na stránkách www.nabidkamajetku.cz. Obsahuje majetek, který si v první fázi ze zákona povinně nabízejí státní instituce mezi sebou, majetek připravovaný k prodeji a majetek aktuálně nabízený. V současné době je zprovozněna elektronická aukce movitého majetku ÚZSVM. Aktuálně je v nabídce nejrůznější majetek, například nářadí, jízdní kola, starožitnosti, hračky, nábytek, vybavení domácnosti, ale i moped Babetta nebo automobily. Na stránkách jsou zveřejněny i informace o fyzických výběrových řízeních s aukcí a dražbách nemovitostí, přičemž nejhodnotnější položkou je bývalá léčebna dlouhodobě nemocných v Roudnici nad Labem za 16,5 milionu korun.

„Vytvořit a zprovoznit zcela nový systém elektronické aukce nepotřebného státního majetku byl mimořádně náročný úkol, který jsme navíc zvládli vlastními silami. Za to patří velké poděkování všem, kteří se na tom podíleli. Ocenění vnímáme jako další impuls k práci, která nás v nejbližších měsících v souvislosti s rozvíjením systému elektronických aukcí čeká“ uzavřela generální ředitelka ÚZSVM.

ÚZSVM již dříve na internetových stránkách zveřejnil všechny nemovitosti, s nimiž hospodaří a na portále otevřených dat i vybrané údaje o administrativních budovách státu.

Ing. Michal Žurovec
Vedoucí oddělení Vnější vztahy a komunikace MF

Ing. Radek Ležatka
Tiskový mluvčí ÚZSVM

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.