CZ EN

Švýcarsko poskytlo v letech 2007 - 2017 ČR celkem 2,6 mld.

Ministerstvo financí ve středu 3. května 2017 uspořádalo v Ostravě v Multifunkční hale Gong Závěrečnou konferenci Programu švýcarsko-české spolupráce (dále jen „Program“). Cílem konference bylo informovat odbornou veřejnost a zástupce médií o výsledcích Programu švýcarsko-české spolupráce, který v letech 2007 – 2017 poskytl českým subjektům grant v celkové výši cca 2,6 mld. Kč. Díky tomuto grantu bylo realizováno přibližně 400 projektů v různých oblastech zaměření zahrnujících např. dopravní infrastrukturu, péči o seniory, zdraví, boj proti korupcia organizovanému zločinu, neziskový sektor, vědu a výzkum či podporu podnikání. Přes 100 projektů bylo realizováno v partnerství se švýcarskými organizacemi. Na konferenci byl zhodnocen celkový přínos Programu a prezentovány vybrané oblasti podpory včetně několika konkrétních projektů.

Konference, které předsedala ředitelka kanceláře ministra financí, Mgr. Milena Hrdinková, se zúčastnila paní Marie-Gabrielle Ineichen-Fleisch – státní tajemnice Federálního ministerstva hospodářství, vzdělávání a výzkumu, J. E. Markus-Alexander Antonietti, švýcarský velvyslanec v České republice, a další představitelé švýcarských institucí - Státní kanceláře pro hospodářské záležitosti (SECO), Švýcarské agentury pro rozvoj a spolupráci (SDC) a Kanceláře Programu (SCO), zodpovědných za realizaci Programu, hejtman Moravskoslezského kraje, pan Ivo Vondrák, a primátor Statutárního města Ostrava, pan Tomáš Macura. Mezi více než 200 účastníky konference byli dále přítomni zástupci subjektů, které získaly granty z Programu, vybraní švýcarští partneři projektů, zástupci Ministerstva financí – Národní koordinační jednotky Programu, a dalších ministerstev a organizací, které byly zapojeny do realizace Programu, a dále nestátních neziskových organizací, municipalit, regionů, a další.

Více informací:

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.