CZ EN

Novináři si na MF vyzkoušeli aplikaci k Účtenkovce

Zástupci Ministerstva financí představili způsob zadávání účtenek do účtenkové loterie. Přítomní novináři si vyzkoušeli zaregistrovat účtenku dvěma způsoby, a to prostřednictvím webového formuláře na www.uctenkovka.cz nebo mobilní aplikace Účtenkovka, která umožní automatické načtení údajů z účtenky.

Účtenkovou loterii pod názvem Účtenkovka spustí Ministerstvo financí již tuto neděli. Zákazníci v ní mají šanci každý měsíc vyhrát jednu z 21 025 cen v hodnotě od 100 do 1 000 000 korun. Stačí jen zaregistrovat účtenku vydanou obchodníkem, který eviduje tržby podle zákona o evidenci tržeb. Evidence tržeb se v tuto chvíli týká velko- a maloobchodů a stravovacích a ubytovacích služeb.

„Klíčovým ukazatelem úspěšnosti projektu bude růst zákazníků požadujících při nákupu účtenku,“ upřesňuje ministr financí Ivan Pilný. Ten lze na základě zahraničních zkušeností hodnotit, zejména v prvních měsících po zavedení loterie, jako značně proměnlivý a nestabilní. „Už před startem Účtenkovky provedlo Ministerstvo financí průzkum mezi lidmi, zda by je možnost výhry přiměla vzít si po nákupu účtenku. A 70 % z nich uvedlo, že ano,“ sděluje náměstkyně ministra financí Alena Schillerová. „Předpokládáme, že tolik lidí asi ve skutečnosti hrát nebude, ale přesto věříme, že Účtenkovka bude pro zákazníky lákavá,“ doplňuje.

Losovat se bude vždy 15. den v měsíci, a to z účtenek, které byly vystaveny během uplynulého měsíce a zaregistrovány nejpozději 3 dny před slosováním. Účtenky vydané před 1. říjnem tak nemohou být do hry zaregistrovány. Lidé mohou přihlásit neomezený počet účtenek, přičemž musí dodržovat například i pravidlo, že pokud zákazník obdrží v jeden kalendářní den od obchodníka více účtenek, bude moci do Účtenkovky registrovat pouze jednu z nich, aby se předešlo dělení nákupů.

Cena ročního komplexního provozu Účtenkovky, kterou bude zajišťovat firma Diebold Nixdorf s.r.o., je 12 393 420 korun bez DPH. Ve výhrách pak Ministerstvo financí ročně rozdělí nejvýše 65 000 000 korun.

Aktuální informace o loterii, včetně návodů, jak zaregistrovat účtenku, a odpovědí na nejčastější otázky naleznou zákazníci na webových stránkách www.uctenkovka.cz, jejichž plná verze bude spuštěna také 1. října.

 


 

Související informace:

Kompletní náklady na Účtenkovou loterii naleznete zde:

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.