CZ EN

Norské fondy: na spravedlivější soudnictví a rozvoj vězeňství šlo přes 115 milionů korun

Dnes se v Novoměstské radnici v Praze uskutečnila Závěrečná konference Programu CZ15 – Spolupráce v Justici, který získal podporu z Norských fondů 2009-2014.

Při této příležitosti se sešli zástupci Ministerstva financí, Ministerstva spravedlnosti, Velvyslanectví Norského království v Praze a Rady Evropy spolu s příjemci grantů a partnery projektů, aby shrnuli výsledky programu a vyměnili si zkušenosti s realizací programu a vybraných podpořených předem definovaných projektů. Program byl zacílen na dvě programové oblasti: „Budování kapacit a spolupráce v justici“ a „Nápravné služby včetně alternativních trestů“.

Z Norských fondů 2009-2014 rozdělil Program s označením CZ15 na zmíněné oblasti více než 115 mil. Kč. Prostřednictvím Programu CZ15 „Spolupráce v justici“ získalo finanční prostředky 7 předem definovaných projektů, které byly zaměřeny na tři hlavní oblasti justice: soudní systém (soudy a státní zastupitelství), Probační a mediační služba ČR a Vězeňská služba ČR. V rámci programu CZ15 bylo navíc realizováno dalších 10 bilaterálních iniciativ s partnery z Norska za více než 4,5 mil. Kč.

Na konferenci byly prezentovány vybrané podpořené projekty a jejich dosavadní výsledky, přičemž byly zmíněny i bilaterální vztahy mezi subjekty z donorských zemí a ČR. Konference se tak stala místem pro vzájemné sdílení zkušeností, které bude možné využít pro zlepšení implementace programu i projektů v rámci dalšího, právě připravovaného, období Norských fondů v České republice.

Více informací o Programu CZ15 a Norských fondech: www.eeagrants.cz.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.