CZ EN

Agentura Fitch zlepšila výhled ratingu České republiky

Obezřetná fiskální politika a výrazný pokles zadlužení vedly ratingovou agenturu Fitch ke zlepšení výhledu ratingového hodnocení České republiky na pozitivní při jeho současném potvrzení na stupni A+.

„Hodnocení je podloženo obezřetnou fiskální politikou, díky které je očekáván přebytek hospodaření sektoru vládních institucí i v roce 2017, a dále výrazným poklesem zadlužení České republiky,“ uvedla ve svém pátečním tiskovém prohlášení ratingová agentura Fitch.

Nový fiskální rámec v podobě zákonů o rozpočtové odpovědnosti navíc podporuje její zachování i v budoucnu, což v nadcházejících letech umožní zachování klesajícího trendu zadlužení veřejných financí České republiky, který započal již v roce 2014, a rovněž posílení důvěryhodnosti České republiky.

„Zlepšení výhledu ratingového hodnocení České republiky představuje další nezvratný důkaz zodpovědného a také efektivního nakládání Ministerstva financí s veřejnými financemi a také jeho kladně vnímaného obrazu na mezinárodní úrovni,“ vyzdvihuje náměstek ministra financí pro veřejné rozpočty Petr Pavelek.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.