CZ EN

Ministr financí jmenoval náměstka člena vlády

První místopředseda vlády a ministr financí Andrej Babiš s účinností od 1. prosince 2016 jmenoval na pozici náměstka člena vlády Michala Šmejkala.

V souladu se Zákonem o státní službě bude Michal Šmejkal zastupovat ministra například na jednáních výborů nebo komisí Poslanecké sněmovny, a to zejména v oblastech souvisejících s digitální agendou a informačními technologiemi.

Michal Šmejkal patří k odborníkům v oblasti informačních technologií a má dlouholeté zkušenosti z působení v různých manažerských funkcích jak v soukromém sektoru, tak i ve státní správě. V problematice IT se pohybuje od roku 1993, kdy začínal na technických pozicích specialistů IT v korporátní sféře s postupným růstem do řídících pozic. Před nástupem na Ministerstvo financí byl ředitelem odboru Projektového řízení a informatiky na Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových.

Jeho znalosti a zkušenosti nejen v problematice IT procesů či principu provozu informačních technologií, ale také zkušenosti s řízením velkých útvarů jak z pohledu lidských zdrojů, tak z rozpočtového, budou využity v koncepčním a procesním přístupu k IT problematice včetně strategického přístupu k informačním technologiím samotným.

Michal Šmejkal nebyl a není členem žádné politické strany.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.