CZ EN

Celní a Finanční správa spojí síly s Policií v boji s nelegálním hazardem

Zástupci rezortů financí a vnitra dnes na Ministerstvu financí podepsali Dohodu o společném týmu specializovaném na boj proti nelegálnímu hazardu, který je obdobou úspěšné spolupráce obou ministerstev v boji proti daňové kriminalitě známé jako Daňová kobra.

Tým, který se bude skládat ze zástupců Policie ČR, Celní správy a Finanční správy, zahájil svou činnost okamžikem podpisu. Zaměří se na potírání nelegálního hazard, zejména na ilegální herny fungující na bázi V.I.P. klubů, fenomén kvízomatů, slevostrojů a dalších forem organizovaného zločinu.

„Dnešek je začátek cesty k efektivnímu potírání hazardu, rychlému a bez zbytečných formalit. Přeji protihazardní kobře, aby svůj obrovský potenciál využila stejně dobře, jak se to podařilo kobře daňové,“ říká ministr financí Andrej Babiš s odkazem na úspěšnou spolupráci, kterou se na stejné platformě podařilo navázat v oblasti boje s daňovými úniky. „Daňové úniky nelegálů, které se mohou pohybovat v řádech stovek milionů, jsou pro nás nepřijatelné, stejně tak jako nulová ochrana hráčů mladších 18 let," doplňuje Andrej Babiš

„Ačkoliv nový zákon o hazardních hrách přináší, s účinností od začátku příštího roku, rozšířené pravomoci Celní správě v boji proti nelegálům, nehodláme do té doby nečinně vyčkávat. Naším cílem je regulace legálního a likvidace nelegálního hazardu," vysvětluje náměstek ministra financí Ondřej Závodský.

„Skutečným vzorem pro založení společného specializovaného týmu je tzv. Daňová kobra, jejíž činnost se ukázala jako velice efektivní. V posledních dnech například kriminalisté zahájili trestní stíhání sedmi osob podezřelých z trestného činu krácení daně v hodnotě 300 milionů,“ dodává první náměstek ministra vnitra pro vnitřní bezpečnost Jiří Nováček

Spolupráce všech dotčených subjektů bude založena nejen na vzájemné výměně informací o nelegálně provozovaných hazardních hrách, ale především bude spočívat ve společném a koordinovaném postupu vedoucím k efektivnímu správně právnímu a trestně právnímu postihu provozovatelů nelegálně provozovaných hazardních her.

Typickým příkladem je například současná praxe, kdy organizované zločinecké skupiny aktivně oslovují provozovatele restaurací, výčepů a barů s nabídkou spolupráce na provozování černé herny. Řada hospodských se pak pod příslibem tučných zisků začne na této kriminální činnosti podílet. Flexibilní výměna informací o provázanosti a organizovanosti těchto skupin umožní Policii snadnější rozklíčování všech článků tohoto zločinného řetězce a ve výsledku rozbití celé sítě.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.