CZ EN

Evropská banka pro obnovu a rozvoj (EBRD) – úspěšnost českých konzultantů

U příležitosti Výročního zasedání rady guvernérů Evropské banky pro obnovu a rozvoj (EBRD), které se uskutečnilo ve dnech 14. – 15. května v Tbilisi, byly zveřejněny objemy obchodní činnosti banky za loňský rok. Ukázalo se, že velice dobře se do projektů EBRD zapojují především čeští konzultanti:

V roce 2014 uspělo v otevřených výběrových řízeních EBRD rekordní množství českých konzultantů. V praxi tak postupně dochází k jejich žádoucí diverzifikaci. Za rok 2014 dokázali čeští konzultanti uspět ve 27 projektech EBRD v celkové hodnotě 4,3 mil. EUR.

V rámci žebříčku úspěšnosti mezinárodních konzultantů se v hodnocení EBRD umístili na výborném 10. místě, a to například před americkými, švýcarskými či kanadskými konzultanty. Ve srovnání se zeměmi EU8 se dlouhodobě a zcela jednoznačně umísťují na první příčce úspěšnosti u konzultantských zakázek EBRD.

Ukazuje se že, převážná většina českých konzultantů nejdříve čerpala z českého bilaterálního fondu u EBRD, kde měli možnost si osvojit standardy EBRD a přesvědčit o svých kvalitách bankovní a sektorové týmy EBRD. Fond byl založen Ministerstvem financí ve spolupráci s EBRD v roce 2008 a je určen výhradně pro české subjekty se záměrem jejich aktivního zapojení do projektů EBRD a povzbuzení investiční a exportní činnosti. Ačkoli bude činnost fondu ke konci roku 2015 ukončena, Ministerstvo financí hledá další možnosti prohloubení úspěšné spolupráce českých subjektů s EBRD.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.