CZ EN

Změny na postech náměstků ministra financí

Ministr financí Andrej Babiš dnes do funkce náměstkyně jmenoval Simonu Hornochovou, která nahradila Ladislava Minčiče a bude mít na starost oblast daní a cel. Paní Hornochová dosud pracovala v nadnárodní poradenské společnosti v oblasti daňového poradenství.

Do funkce náměstka pro finance, audit a provoz byl jmenován Lukáš Wagenknecht, který vystřídal Miroslava Mateje. Pan Wagenknecht dosud působil v oblasti finančního řízení a auditu společností soukromého i veřejného sektoru. Dlouhodobě se zabývá problematikou vnitřního řídícího a kontrolního systému na národní i evropské úrovni. Několik let působil na pozici viceprezidenta Českého institutu interního auditu.

Dosavadní ředitel Finančního analytického útvaru ministerstva financí Milan Cícer požádal ministra financí Andreje Babiše o převedení do Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových z rodinných důvodů k 9. únoru letošního roku. K 10. únoru na jeho místo nastoupí Libor Kazda, který donedávna působil jako vedoucí pobočky protikorupční policie v Plzni.

"Jsem rád, že pan Cícer zůstává ve struktuře resortu kvůli kontinuitě fungování FAÚ. Pan Kazda je zkušený odborník v boji proti finanční kriminalitě a bude pokračovat v úkolech, které má tento útvar na starost," uvedl ministr financí Andrej Babiš.

 

Mgr. Marek Zeman
Vedoucí Tiskového oddělení Ministerstva financí

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.