CZ EN

Asociace podniků a živnostníků souhlasí se závěry koaliční rady v oblasti daní z příjmů

První místopředseda vlády a ministr financí Andrej Babiš se na Ministerstvu financí sešel s předsedou představenstva Asociace malých a středních podniků a živnostníků Karlem Havlíčkem. Hlavním tématem byl návrh novely zákona o daních z příjmů, který byl v minulém týdnu předložen do připomínkového řízení.

Na základě dohody, která se uskutečnila na včerejší koaliční radě a předběžně se na tom shodla i koalice, bude Ministerstvo financí vládě navrhovat zachování současné základní slevy na dani na poplatníka ve výši 24 840 Kč u živnostníků s paušály. Ministerstvo financí chce také obnovit slevu pracujícím důchodcům, o kterou je připravila vláda Petra Nečase. Do budoucna rovněž plánuje znovu otevřít diskuzi o vrácení uplatnění slev na manželku a děti pro poplatníky uplatňující paušál.

V novele zákona bude Ministerstvo financí navrhovat zastropování všech paušálů. Nově se omezení využití všech výdajových paušálů částkou 2 miliony korun bude týkat paušálů ve výši 60 a 80 procent.

S touto dohodou souhlasí jak ministr financí Andrej Babiš, tak předseda Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR Karel Havlíček. O finální podobě návrhu bude rozhodovat vláda.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.