CZ EN

Řešení problémů v ROP Severozápad

Ministr financí inicioval dnešní schůzku s cílem v co nejkratší době vyřešit problém ROP Severozápad. Schůzky s ministrem financí Janem Fischerem se zúčastnili hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček a předseda výboru regionální rady Petr Navrátil.

Ministerstvo se snaží vyjít krajům v rámci finančních možností maximálně vstříc, musí ale trvat na participaci krajů: z prostředků, které uhradí kraje, dá dvě třetiny Ústecký kraj a jednu třetinu Karlovarský kraj.

„Mým cílem je, aby za vzniklé problémy nenesly důsledky ty subjekty, které za chyby v ROP Severozápad nemohou, tedy obce, neziskové organizace a další subjekty,“ uvedl ministr financí Jan Fischer.

Ministerstvo financí také potvrdilo možnost využití prostředků, které jsou na eurovém účtu ministerstva financí. Tyto prostředky byly vygenerovány modifikací poměrů spolufinancování v rámci operačního programu.

Ministerstvo financí rovněž potvrdilo možnost využití návratné finanční výpomoci tak, aby byl dodatečný příspěvek krajů na rozvoj regionu byl absorbovatelný v rámci rozpočtů jednotlivých krajů.

Bc. Ondřej Šrámek,
tiskový mluvčí Ministerstva financí

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.