CZ EN

Podpis Memoranda o spolupráci mezi Ministerstvem financí České republiky a Ministerstvem financí Filipínské republiky

Ministr financí Miroslav Kalousek dnes podepsal se svým filipínským protějškem Cesarem V. Purisimou Memorandum o spolupráci mezi Ministerstvem financí České republiky a Ministerstvem financí Filipínské republiky. Podpisem memoranda vyjádřily obě strany zájem vytvořit formální rámec pro budoucí spolupráci.

Předmětem Memoranda je mimo jiné spolupráce formou technické asistence zaměřené na výměnu poznatků a zkušeností týkajících se integračních a reformních procesů. V této souvislosti je připravována první studijní návštěva zástupců Ministerstva financí Filipínské republiky, která bude věnována problematice řízení státního dluhu.

Při příležitosti návštěvy byly projednány rovněž aktuální ekonomické otázky a možnosti rozšíření vzájemné spolupráce. Ministr financí Miroslav Kalousek vyjádřil zájem o rozvoj a posílení vzájemných hospodářských styků. „Filipínská republika je významným partnerem v asijském regionu s rychle rostoucí ekonomikou. Zájmem české vlády je posílit obchod mezi oběma zeměmi, což je v souladu se snahou o podporu exportu a tvorbu nových pracovních míst,“uvedl ministr financí Miroslav Kalousek.

Obě strany se shodly na hodnocení česko-filipínských vztahů, založených na politické, obchodní a kulturní spolupráci, jako tradičně dobrých a se značným potenciálem pro další rozvoj. Na letošní rok připadá 40. výročí navázání diplomatických styků mezi oběma zeměmi.

Mgr. Ondřej Jakob
tiskový mluvčí MF

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.