CZ EN

Ministerstvo financí nezahájilo certifikaci u některých operačních programů

 

Auditní orgán MF zjistil u některých operačních programů překročení povolené míry chybovosti. Na základě tohoto zjištění a po domluvě s Evropskou komisí nezahájil Platební a certifikační orgán MF proces certifikace v řádném termínu. Jedná se o: ROP Jihozápad, ROP Severovýchod, ROP Moravskoslezsko, OP Podnikání a inovace a Integrovaný operační program.

K pochybení došlo na úrovni příjemců dotací v oblasti veřejných zakázek, kdy řídící orgány jednotlivých operačních programů toto pochybení neodhalily. K zahájení certifikace může dojít až po provedení nápravných opatření, případně odvedení korekce, pokud ji bude Evropská komise vyžadovat. Dopad na příjemce dotací, u kterých nedošlo k pochybení, neočekáváme.

„Po roce se ukazuje, že dochází ke stále stejným pochybením, která řídící orgány jednotlivých operačních programů nedokáží odhalit. Naopak orgány Ministerstva financí svou činnost zefektivnily. Přibývající problémy u krajských operačních programů jasně dosvědčují, že hejtmané se, bohužel, z dosavadních pochybení nepoučili,“ uvedl ministr financí Miroslav Kalousek.

Mgr. Ondřej Jakob
tiskový mluvčí MF

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.