CZ EN

Informace k aktuálnímu vývoji u ROPu Severozápad

Ministr financí Miroslav Kalousek dnes znovu zopakoval, že odpovědnost za nedostatky, a tudíž i za finanční korekci v Regionálním operačním programu Severozápad nesou plně vedení Karlovarského a Ústeckého kraje. Není proto únosné, aby daňoví poplatníci z ostatních krajů dopláceli na chyby, nedostatky a manipulace s evropskými penězi v těchto dvou krajích.

V zájmu udržet v chodu ROP Severozápad nabízí ministr financí Miroslav Kalousek jako maximální možnou vstřícnost návratnou finanční výpomoc ve výši 1,5 miliardy korun, kterou by kraje splácely ze svých rozpočtů do roku 2020. Pokud krajská zastupitelstva na tuto vstřícnou nabídku nepřistoupí, ponesou plnou politickou odpovědnost za definitivní zastavení tohoto programu, což kromě jiného znamená nemožnost vyčerpat dalších cca 7 miliard Kč na nové projekty. Důsledky tohoto rozhodnutí by měly také dopad na současné příjemce.

Mgr. Ondřej Jakob,
tiskový mluvčí MF

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.