CZ EN

Důchodová reforma má svůj návod. Pro každého.

Ministerstvo práce a sociálních věcí a ministerstvo financí nabízí nově lidem Manuál k důchodové reformě. Podrobný asi třicetistránkový materiál informuje o všech současných změnách v důchodovém systému.

„V naší nové publikaci jsou důležité a praktické informace úplně pro každého. Může pomoci zaměstnancům, živnostníkům, zaměstnavatelům i pracovníkům státní správy. Důchodová reforma totiž není jen nový II. pilíř, ale přináší i další změny ve státním I. pilíři a soukromém III. pilíři,“ říká ministryně práce a sociálních věcí Ludmila Müllerová (TOP 09).

Příručku připravovala obě ministerstva a také odborníci z České správy sociálního zabezpečení a Generálního finančního ředitelství. Dokument formou odpovědí na často kladené dotazy umožní občanům orientovat se v důchodové reformě a pomůže jim se skutečně odpovědně rozhodnout, jak se zabezpečit na stáří.

„Zároveň jsme do Manuálu zařadili reakce na nepřesnosti a mýty, které o změnách důchodového systému kolují,“ uvedl ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09). 

Manuál najdete na:


K důchodové reformě ministerstvo práce a sociálních věcí ve spolupráci s ministerstvem financí připravilo ve všech krajských městech také sérii patnácti kulatých stolů. Druhý se uskuteční už zítra, tedy v úterý 15. ledna, v Liberci. Diskutovat na něm budou odborníci z MPSV, MF a Finanční správy ČR s pracovníky okresních správ sociálního zabezpečení, úřadů práce, finančních úřadů, penzijních fondů, profesních asociací a zaměstnavatelů. Pro veřejnost jsou k dispozici také letáky a informační linka na čísle 234 712 111.   

Štěpánka Filipová, tisková mluvčí MPSV
Ondřej Jakob, tiskový mluvčí MF

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.