CZ EN

Miroslav Kalousek bude podruhé oceněn jako ministr financí roku

Ministr financí Miroslav Kalousek dnes večer převezme ocenění prestižního mezinárodního časopisu Emerging Markets. Titul „nejlepší ministr financí pro oblast rozvíjejících se evropských ekonomik“ za rok 2011 mu bude udělen již podruhé. Slavnostní ceremoniál se koná při příležitosti zasedání ministrů financí a guvernérů centrálních bank členských států Světové banky a Mezinárodního měnového fondu ve Washingtonu.

„Je to další signál o tom, jak pozitivně je vnímána snaha české vlády a Ministerstva financí o konsolidaci veřejných rozpočtů,“ uvedl Miroslav Kalousek.

Ten se stane prvním ministrem financí, který obdrží ocenění Emerging Markets dvakrát. Nominace a volba vítěze se zakládá na hlasování několika desítek finančních analytiků, bankéřů a investorů ze soukromého i veřejného sektoru. Posuzován je především přínos předních tvůrců hospodářské politiky, v tomto případě přínos pro řízení fiskální politiky státu.

Oblast Emerging Europe zahrnuje 31 států střední a východní Evropy, včetně Turecka a států bývalého Sovětského svazu i jeho asijské části.

Mgr. Ondřej Jakob,
tiskový mluvčí MF

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.