CZ EN

Ministerstvo financí zveřejňuje veškerou dokumentaci k veřejným zakázkám

Ministerstvo financí zveřejňuje od 1. dubna 2011 veškerou dokumentaci k veřejným zakázkám na internetu. „Toto opatření přispěje k větší transparentnosti vynakládání prostředků daňových poplatníků a jedná se o postup, který by měly dodržovat všechny veřejné instituce na základě programového prohlášení vlády,“ uvedl ministr financí Miroslav Kalousek.

Současný zákon o veřejných zakázkách tuto povinnost zatím nestanovuje. „To však není argument, proč veškerou dokumentaci o výběrových řízeních a smluvním vztahu s jejich vítězi nepodrobit veřejné kontrole,“ dodal ministr financí. Výjimku představuje dokumentace, která se týká tzv. mezinárodních arbitráží, kde by mohl stát ohrozit svoji pozici, a zakázky malého rozsahu. Od 1. července pak budou na internetu zveřejňovány i zakázky od 200 000 Kč. Materiály ke starším veřejným zakázkám a novým zakázkám malého rozsahu (resp. do 200 000 Kč) budou k dispozici na vyžádání dle zákona o poskytování informací.

Mgr. Ondřej Jakob,
tiskový mluvčí Ministerstva financí

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.