CZ EN

Vyjádření MF ke stížnosti sdružení PPF ve věci komplexní ekologické zakázky

  • Ministerstvo financí trvá na tom, že se všemi účastníky zachází rovně a nediskriminačně.
  • V případě sdružení PPF se vyskytly nové důvodné pochybnosti, kvůli kterým je Ministerstvo financí ze zákona povinno opětovně prověřit kvalifikaci sdružení PPF.
  • Ministerstvo financí navíc nad rámec svých zákonných povinností ve stejném rozsahu opětovně prověřuje kvalifikaci ostatních účastníků.
  • Ve věci zajištění přístupu uchazečů do dataroom postupuje Ministerstvo financí maximálně transparentně a nediskriminačně. Přístup do dataroom byl všem uchazečům uzavřen v říjnu 2009 z důvodu zrušení rozhodnutí o vyřazení sdružení PPF Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže. Ministerstvo financí neumožní opětovný přístup do dataroom žádnému z uchazečů do doby definitivního rozhodnutí o další účasti sdružení PPF (resp. sdružení PD a sdružení DEME). Ministerstvo financí zajistí, že všichni uchazeči budou mít stejné podmínky pro předložení nabídky.
  • Aby se zabránilo spekulacím o vlastnické struktuře účastníků soutěže, Ministerstvo financí všechny uchazeče vyzvalo k jasnému a transparentnímu prokázání vlastnické struktury.


Mgr. Ondřej Jakob
tiskový mluvčí Ministerstva financí

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.