CZ EN

Daň z příjmů za rok 2008: zbývá týden pro podání daňového přiznání

Do konce března, kdy vyprší termín pro podání daňového přiznání k dani z příjmů za rok 2008, zbývá už jen týden. Daňoví poplatníci, kteří nepodají daňové přiznání k dani z příjmů za rok 2008 v tomto termínu, se vystavují možnému zvýšení vyměřené daně až o 10 % a v případě pozdní úhrady daňové povinnosti musí ještě navíc počítat i s úroky z prodlení.

Těmto sankcích ze strany finančního úřadu se však lze vyhnout tím, že využijete některé z možností, které pro podání daňového přiznání k dani z příjmů za rok 2008 česká daňová správa nabízí.

Nejpohodlnější způsob, jak podat daňové přiznání, je poslat ho elektronickou cestou. V loňském roce toho využilo přibližně 200 000 poplatníků. Další možností jsou kontaktní místa zřízená ve vybraných obcích. Na těchto místech pracovníci finančních úřadů umožní podat daňové přiznání bez návštěvy příslušného finančního úřadu. Na daňové poplatníky, kteří se rozhodnou podat daňové přiznání na finančním úřadě, čekají v posledním březnovém týdnu rozšířené úřední hodiny.

Bližší informace o možnosti elektronického podání daňových přiznání, seznamů vybraných obcí či rozšířených úředních hodin jsou zveřejněny na internetových stránkách české daňové správy (http://cds.mfcr.cz ).

Mgr. Ondřej Jakob
tiskový mluvčí MF ČR

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.