CZ EN

Jednodušší a levnější elektronická fakturace

Na Ministerstvu financí byl dnes zástupci Sdružení pro informační společnost (SPIS) představen nový formát ISDOC, který po svém zavedení přinese snížení fakturačních nákladů u soukromých subjektů i veřejné správy. Nový formát ISDOC sjednocuje doposud různé formáty elektronických daňových dokladů na jediný, který je výsledkem spolupráce čtrnácti významných zástupců českého softwarového průmyslu na poli fakturačního software. Díky tomu bude v budoucnu možné posílat elektronické faktury napříč všemi ekonomickými systémy vč. systémů státu. SPIS tak významnou měrou přispívá k aktuálním trendům zavádění principů eGovernmentu s cílem dostat Českou republiku na evropskou špičku v oblasti používání elektronických dokladů.

„Velmi oceňuji iniciativu SPISu, protože nový formát umožní také výrazné zrychlení procesu fakturace,“ uvedl ministr financí Miroslav Kalousek. „Snižování administrativních nákladů daňových poplatníků i veřejné správy je prioritou této vlády,“ dodal ministr.

Vytvoření a následné implementování formátu ISDOC do aktuálních produktů nejpozději do jednoho roku od jeho vyhlášení je klíčovým bodem Deklarace o společném postupu v oblasti elektronické fakturace v ČR. Ta byla podepsána 16. 10. 2008 na půdě MF ČR mezi zástupci významných dodavatelů fakturačních řešení a zástupci státu. „Nový formát mimo jiné odstraní i nutnost budovat archivy na papírové doklady,“ sdělil zástupcům médií prezident SPISu Jiří Polák.


Mgr. Ondřej Jakob,
tiskový mluvčí MF ČR

 

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.