CZ EN

Ministr financí dnes jednal s ostravským primátorem

Ministr financí Miroslav Kalousek dnes jednal s primátorem města Ostravy Petrem Kajnarem ve věci bezúplatného převodu nemovitostí v majetku státu do majetku města Ostravy. Jde o nemovitosti užívané Městskou nemocnicí Ostrava - Fifejdy a nemovitosti v ulici Odboje, o které město Ostrava požádalo.

Ministr financí sdělil primátorovi, že veškeré vstřícné kroky v procesu převodu majetku jsou vyloučeny vzhledem k tomu, že město Ostrava rozhodnutím hradit zdravotnické poplatky za pacienty v nemocnici Fifejdy porušuje zásady právního a etického prostředí rovných podmínek, které česká vláda prosazuje v rámci své vnitrostátní politiky i v rámci politiky Evropské unie.

„Jedno z největších nebezpečí, kterému dnes musíme čelit, je protekcionismus,“ uvedl Miroslav Kalousek. Usnesení zastupitelstva města Ostravy zavádí nepřijatelný protekcionismus pro jedno zdravotnické zařízení v rámci města Ostravy. Zdravotní péči zde zajišťují občanům:

  • Fakultní nemocnice Ostrava - zřizovatelem je  Ministerstvo zdravotnictví,
  • soukromá zdravotnická zařízení,
  • městská nemocnice Ostrava - Fifejdy.

Pokud se městské zastupitelstvo rozhodlo protekcionistickým opatřením deformovat rovnou hospodářskou soutěž, není možné, aby stát toto protekcionistické rozhodnutí podporoval bezúplatným převodem nemovitého majetku na úkor všech daňových poplatníků s výjimkou obyvatel města Ostravy.

Zápis z jednání ministra financí a primátora města Ostravy.

Mgr. Ondřej Jakob
tiskový mluvčí MF ČR

Příloha

Zápis z jednání ministra financí a primátora města Ostravy ze dne 26.2.20009 (.PDF, 148 kB)

Zápis z jednání ministra financí Miroslava Kalouska s primátorem města Ostravy Petrem Kajnarem o případném převodu nemovitého majetku státu na město Ostrava dne 26. 2. 2009

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.